vzw GOTA stelt zich tot doel overlevingstechnieken, speleologie, alpinisme en reddingtechnieken te verspreiden en te instrueren

Podium

Bergmassieven en gletsjers bedwingen, de wonderlijke onderwereld ontdekken, overleven in de woestenij, een gewonde man evacueren op grote hoogte. Het kan allemaal bij vzw GOTA, een vereniging die avontuurlijke sportdisciplines in al hun puurheid wil aanleren en beoefenen. Adriano Zanni, lid van de vzw: „Dankzij Gota kan ik mijn legerervaring in rots- en survivaltechnieken blijven gebruiken en nog steeds ervaring opdoen.”

Hun gezamenlijke passie voor speleologie, het verkennen van grotten, bracht de vrienden Erik Van der Venne, Erik Claes en Jan Van Dyck in juli 1987 tot de oprichting van vzw GOTA. „Wij waren al actief in vzw Speleo Technico”, zegt Jan Van Dyck (61), voorzitter van GOTA en coördinator van de werkgroep redding. „Omdat we echter een bredere waaier aan avontuurlijke sportdisciplines wilden aanbieden en een persoonlijke identiteit beoogden, besloten we een eigen vereniging op te richten.”

Kinderen leren een vlot maken om te overleven. © vzw GOTA
Kinderen leren een vlot maken om te overleven. © vzw GOTA
 Met succes, want vandaag…

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Word abonnee
voor €32
tot eind 2024

Registreer je hier