Luisterpunt
 verdeelt lectuur om te beluisteren en in braille

Podium

Een visuele of lichamelijke beperking, concentratieproblemen na chemotherapie of dyslexie. Diverse oorzaken maken dat lezen voor tal van mensen niet vanzelfsprekend of zelfs onmogelijk is. Met een collectie van ruim drieëndertigduizend luisterboeken en 18.000 brailleboeken biedt de Luisterpuntbibliotheek iedereen met een leesbeperking de kans tot leesplezier. „We zijn gekend, maar het kan altijd beter. Nieuwe leden hebben nog te vaak spijt dat ze ons niet eerder ontdekten.”

Sinds augustus dit jaar is het voor mensen met een leesbeperking nog makkelijker om een luisterboek te ontlenen bij de Luisterpuntbibliotheek. Moesten ze voordien naar de website surfen, nu vragen ze de boeken rechtstreeks aan in de app Anderslezen, waarin ze die ook beluisteren.
„De app bestaat sinds 2015”, zegt communicatieverantwoordelijke Diego Anthoons. „Vandaag leest tachtig procent van onze doelgroep online, vooral via Anderslezen. Jongeren met dyslexie combineren het boek op papier vaak met het luisterboek in de app. Twintig …

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Word abonnee
voor €32
tot eind 2024

Registreer je hier