Volgens filosoof en innovatie-expert Rogier De Langhe zijn sociale media geen bron van desinformatie, tenminste voor wie er geen lineaire overdracht van verwacht van zender naar ontvanger.
Wantrouwen tegenover technologie is zo oud als technologie zelf. Sommige van de eerste geschriften gaan over het schrift en de vrees dat niemand straks nog iets zal kunnen onthouden. We worden op het verkeerde been gezet door ons verwachtingspatroon, dat niet even snel evolueert als onze technologie. „Had ik de mensen gevraagd wat ze wilden, dan hadden ze gevraagd om een sneller paard”, zei autobouwer Henry Ford. Op dezelfde manier verwachten we van sociale media vandaag misschien te veel een ‘snellere krant’…
Sociale media dragen onmiskenbaar bij tot het sneller en breder verspreiden van informatie. Daar staat volgens Bart Vanhaelewyn wel tegenover dat ook desinformatie almaar meer woekert.
De wereld is in handen van de deep state, een satanische schaduwregering waarin bloedvergieten en kindermisbruik welig tieren. Gelukkig is Donald Trump er, de uitverkorene die het volk zal bevrijden uit de greep van die deep state tijdens ‘De Storm’.
Ziedaar de grote lijnen van QAnon, één van de beruchtste complottheorieën van de voorbije jaren. Dat die complottheorie een grote impact heeft, is onmiskenbaar. Zeker in de Verenigde Staten zijn er steevast verwijzingen naar QAnon tijdens betogingen of tijdens toespraken van Trump. Het h…