Definitief stoppen met terrasverwarming in de horeca?

Tweespraak

Ook bij onze noorderburen is er debat over terrasverwarmers. Volgens wetenschapscommunicator en opiniemaker Jelle Reumer zijn die alvast niet meer dan een manier om de wolken op te warmen.

© Reinhart Croon
© Reinhart Croon
De winter is weer begonnen, een gure noordooster teistert het land, maar in mijn woonplaats zitten de terrassen stampvol. Gezellig bier drinkend terwijl de natuur bibberend in zichzelf keert. Het is veel te koud om lang buiten te zitten, we zijn hier tenslotte niet in de Provence of in Andalusië, maar daar heeft men iets op gevonden. De terrasverwarming.
Een zalige uitvinding lijkt dat, tot je erover gaat nadenken. Want wat doet zo’n ding, behalve je nek langzaam stoven zodat je je een speenvarken aan een spit waa…

Volgens politica Anneleen Van Bossuyt moeten we af van al te veel betutteling door de overheid. Ze meent dat horeca-uitbaters zelf moeten kunnen oordelen over het gebruik van terrasverwarming.

Horeca-uitbaters zijn verstandig genoeg om zelf in te schatten wanneer het inschakelen van terrasverwarming wel of geen meerwaarde biedt. Overheden moeten er dan ook mee ophouden hen op dat punt allerlei regeltjes op te leggen, zoals een totaalverbod of een beperking van de periode waarin die verwarming wel mag worden gebruikt.
Allereerst hebben horeca-uitbaters er geen enkel belang bij, en al zeker niet in deze crisistijd, om hun energiefactuur onnodig te laten oplopen door een ondoordacht gebruik van die terrasverwarming. Wanneer z…

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Word abonnee
voor €32
tot eind 2024

Registreer je hier