Moet België medicinale cannabis legaliseren?

Tweespraak

Volgens apotheker Kathleen Depoorter uit Evergem zijn er geen wetenschappelijk gegronde redenen om te geloven in de gunstige werking van cannabis. De nadelen ervan zijn al te duidelijk.

© Reinhart Croon
© Reinhart Croon

Wanneer iemand gebukt gaat onder aanhoudende pijn, is het begrijpelijk dat hij of zij uiteindelijk zelf op zoek wil gaan naar een oplossing. Dat is een fundamenteel recht van iedere patiënt. Als apotheker en wetenschapper ben ik er evenwel van overtuigd dat je een dergelijke zoektocht maar beter onderneemt op basis van gedegen wetenschappelijk onderzoek en niet te snel meegaat in tendensen die een bepaald product hip maken en naar voren schuiven als de oplossing voor je probleem. Welnu, wat zegt onderzoek over…

Vakliteratuur, eigen onderzoek en contacten met patiënten overtuigen verpleegkundige Emelie Vanhoenacker van de zinvolheid van het legaliseren van medicinale cannabis, onder strikte voorwaarden.

Als verpleegkundige werd ik opgeleid om evidencebased te werken. Welnu, literatuurstudie, gecombineerd met eigen onderzoek en contacten met talloze patiënten, overtuigen me ervan dat de cannabisplant in staat is de levenskwaliteit van heel wat mensen te verbeteren op diverse vlakken. Medicinale cannabis legaliseren zou dan ook een goede zaak zijn, zij het onder welbepaalde voorwaarden.
Allereerst ben ik uitsluitend een voorstander van legalisering van medicinale toepassingen van cannabis. Om misbruiken tegen te gaan, is voorzichtighe…

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Word abonnee
voor €66
tot eind 2025

Registreer je hier