Lus vzw maakt kringen van mensen: familie, vrienden...

Podium

Nu de drukte van de feestdagen achter de rug is, komt bij heel wat mensen de eenzaamheid opnieuw bovendrijven. Een ideaal moment om te ‘lussen’ en weer banden aan te knopen met mensen uit uw omgeving die u uit het oog verloor. Om zo’n lussen te leggen, kunt u een beroep doen op Lus vzw, die actief is in heel Vlaanderen. „Lus is een kring van vrijwilligers die de poort naar de samenleving opent en de eenzaamheid openbreekt naar veelzaamheid”, duidt medewerker Erik Herrebosch.

Lus vzw situeert zich niet in de hulpverlening, maar in het vrijwilligersspoor van burgers die zorg dragen voor elkaar, legt Erik Herrebosch uit. „Vrijheid en betrokkenheid zijn kernideeën. De naam verwijst naar ‘lussen leggen’ rond mensen. Een lus kun je makkelijk losmaken. Het is geen knoop. Er hangt evenmin een waslijst aan verplichtingen aan vast.”
„We zijn ervan overtuigd dat betrokkenheid op elkaar kwaliteit toevoegt aan het leven”, vervolgt Herrebosch. „Een mens die goed omringd is, is gelukkiger. Mis je dat, dan beland je in …

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Word abonnee
voor €32
tot eind 2024

Registreer je hier